Teknik^tDR
Versió 3.x!

Article interessant sobre límits de memòria de Windows de 32 bits

2
per teknik el 27 Agost 2009 | Informàtica, Sistemes, Windows

Fa temps (des de que, anys enrere em vaig dedicar a mirar el funcionament intern de processadors, entre ells el Pentium Pro) que venia pensant perquè els sistemes operatius actuals no feien servir els busos de 36 bits (si, 36, no 32…) de que disposaven els micros d’Intel a partir del Pentium Pro. Aquest bus permetria utilitzar 2^36 bytes de memòria, o el que és el mateix, 64 GB.

Doncshe trobat aquest article que parla dels límits de memòria de les versions de 32 bits de Windows (en anglès), i principalment be a dir que, la limitació de 4 GB en aquests sistemes és básicament imposada i no tècnica. Vamos, el que ja es veia a venir.

L’article és una mica llarg, pero molt interessant si t’agraden els temes a baix nivell.

2 respostes a “Article interessant sobre límits de memòria de Windows de 32 bits”

  1. Nacho diu:

    Molt maco el blog! Un altre límit de 32 bits: l’efecte 2038 -> http://es.wikipedia.org/wiki/Efecto_2038

  2. teknik diu:

    Si, i de pas en alguns casos el canvi pot provocar bugs: a VS2003 el time_t era de 32 bits, i a VS2005 ho van passar a 64 bits. Quan aquests valors els has d’emmagatzemar al registre, que t’obliga a escollir entre DWORD i QWORD, poden apareixer problemes! :D

Respondre