Teknik^tDR
Versió 3.x!

“En mates una i la resta van a l’enterrament”

2
per teknik el 18 Setembre 2009 | Curiositats

Fa anys que me’n venia adonant d’un fet, que describia en conya com “si mates una mosca, la resta van a l’enterrament”. Bàsicament la meva percepció era que si mates una mosca, de cop, i durant una estona hi ha moltes menys mosques.

Doncs resulta que és cert (en anglès)! Tot ve donat per uns àcids que desprenen els insectes al morir (no només les mosques!) i que aparentment tindrien la funció d’alertar a la resta d’insectes del perill. Ho he trobat a Slashdot.

2 respostes a ““En mates una i la resta van a l’enterrament””

  1. Nacho diu:

    Mmmm… sí que ho havia notat amb mosques, però en canvi sempre que he mort un escarabat (panerola) després han sortit més. Havia sentit la mateixa frase, però en el sentit contrari: un cop mates un, tots els altres surten a mirar. Em van dir que, en esclafar-ne un, rebentes una glàndula que produeix feromones sexuals… el perfum de l’amor. Des de llavors mai no he tornat a esclafar-ne cap per no trobar-me després tots els amiguets necrofílics trincant-se el cadàver :)

  2. teknik diu:

    Doncs jo no ho he vist mai, però per mi si surten millor, així te’n carregues més, que si no s’amaguen i es reprodueixen, els malditos!

Respondre