Teknik^tDR
Versió 3.x!

Distància de Damerau–Levenshtein

 
per teknik el 15 Octubre 2009 | Programació

Actualment estic treballant en un projecte a on es fa servir la distància de Levenshtein per calcular la distancia amb diverses paraules. Bàsicament l’algorisme el que fa és calcular el nombre d’edicions necessàries per passar d’una paraula a una altra. Per exemple, de camió a camión hi ha una distancia d’1, ja que cal afegir la lletra “n” al final de la primera paraula per obtenir la segona.

Les possibles operacions són inserció d’un caràcter, eliminació i substitució.

En el mateix article també s’enllaça al de la distancia de Damerau–Levenshtein, que amplia l’anterior permetent també la operació de transposició de dos caràcters, com per exemple ens trobariem al equivocar-nos escribint la paraula “ohla“.

Respondre