Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Juny, 2007

Targetes de crèdit

 
per teknik el 29 Juny 2007 | Tecnologia

Ahir llegint el diari vaig veure una altra notícia en que es deia que havien enxampat a dues persones que duplicaven targetes de crèdit. I jo em pregunto: fins quan seguirem amb aquestes targetes tan obsoletes? Si, obsoletes.

Fa molts anys que es sap que duplicar la banda magnètica de les targetes és molt senzill: un capçal de lectura desplaçat de la posició on se suposa que haurìa d’estar (els sobreposats que posen als caixers) la llegeix igualment, ja que la lectura de la banda és lineal. A més a més, les dades necessàries estan en clar a la banda, de forma que simplement duplicant-les ja tens una còpia de la targeta. Només falta el codi secret, i això també ho tenen dominat. Inclús poden fer una targeta amb una serigrafia mitjanament creible i anar a qualsevol comerç, que no cal ni el codi secret. I en molts ni el DNI (cosa que donaria per un altre post: perquè han de fer la feina de “policies” els comerciants?).

Anys enrere es va començar a implantar tecnologia de targetes “chip”, les que es feien servir com a moneder… Perquè es va tirar enrere tot això? Esta clar que és més fàcil per els bancs donar les culpes als usuaris (“no vas veure un plàstic extrany a la boca d’entrada de la targeta?”, “perquè no vas tapar el teclat numèric?”, “no portaves un inhibidor de microones a la butxaca?”) que solucionar-ho. Probablement inclús els hi sigui més rentable el pagar algunes de les transaccions fraudulentes que haver de canviar caixers, datàfons, etc. Però… les despeses de la policia en perseguir a les bandes qui les paga?

Estooo…

 
per teknik el 28 Juny 2007 | Humor

Aquests són seguidors de Benito Y Cia. XXD

La solució… Doncs és que no passa!

L’efecte Dunning-Kruger

 
per teknik el 26 Juny 2007 | General

Per fi un estudi ha demostrat el que és evident per la majoria (i més en aquest pais on vivim!) i que il·lustra tan be la tira de Dilbert: que la gent més estúpida tendeix a sobreestimar les seves possibilitats i capacitats.

Més informació als següents articles: