Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Setembre, 2007

Apple TV powned!

 
per teknik el 24 Setembre 2007 | Mac

Després d’investigar una mica, ha trobat la forma d’accedir a l’Apple TV sense haver d’obrir-lo… Buscant vaig arribat a la pàgina de “Hacking the Apple TV“. Aquí s’expliquen les diverses opcions. Si disposes d’accés a qualsevol Intel Mac, el millor és utilitzar el patchstick de la gent d’AwkwardTV.org. Per utilitzar-lo cal baixar l’actualització del software d’Apple TV i seguir les instruccions per crear un pendrive que, conectat a l’Apple TV, al reiniciar-lo en mode de servei parxejarà l’Apple TV. El pendrive necessari ha de ser de, com a mínim, 128 Mb (justament en tenia un vell per casa d’exactament 128 Mb!).

Per entrar en mode de servei només cal mantenir pulsats al comandament els botons de “-” i “Menú” durant 6 segons. Un cop el patchstick inicii la seva feina, veurem una pantalla en mode de texte que ens va indicant el que va fent. Apareixeran alguns errors que podem ignorar tranquilament, i al final reiniciarà l’Apple TV (avisa amb un missatge a la part inferior de la pantalla que diu que es reiniciarà en 30 segons, 20…). Aleshores, just en l’instant que la pantalla “salta”, podem treure el pendrive, ja que si no torna a iniciar el procés (sense efectes adversos…).

Després del parxeig, com em entrat en mode de servei, ens torna a demanar l’idioma i la ressolució de pantalla, així com si volem reiniciar, executar uns diagnòstics o retornar als valors de fàbrica. Lògicament hem de sel·leccionar la primera opció (a menys que volguem executar els diagnòstics), ja que l’última desfaria la feina que acabem de fer…

Per cert, un parell de coses a destacar: si a la màquina des d’on construim el patchstick hi ha Perian (códecs per QuickTime) aquest també s’instal·la durant el procés de parxeig i ja podrem veure qualsevol vídeo. I segon, per poder fer cosetes interessants caldrà anar al menú d’Awkward TV i activar el SSH…

Properament us explicaré com actualitzar el soft d’Apple TV 1.0 a “1.0+”, això és, amb les millores del software 1.1 però sense perdre algunes funcionalitats de la versió 1.0 que han tret a la 1.1…

Apple TV

 
per teknik el 7 Setembre 2007 | Mac

Per el meu aniversari aquest any m’han regalat un Apple TV! :D Be, el cas és que un cop instal·lat, veus el que probablement sigui la seva carència més gran… no reprodueix qualsevol contingut!

He començat a investigar per poder posar-li códecs adicionals. De moment això fa una miqueta de “yuyu”, ja que a la major part de pàgines et diuen que cal obrir-lo per conectar el disc dur a un Mac i poder activar el SSH! A més, per obrir-lo cal desenganxar la base de goma, el que de per si ja dona força “mal rollito”. :P

Més informació en breu!

Maten el Foleo abans de treure’l al mercat! :(

 
per teknik el 5 Setembre 2007 | Tecnologia mòvil

Per qui no les conegui, el Foleo era l’últim projecte de Palm, una espècie de portàtil sense disc dur molt lleuger basat en Linux. Era el que anomenaven “Mobile Companion”, una espècie de pantalla i teclat de tamany normal per qualsevol smartphone. Inicialment volien que servís per llegir el correu que poguéssis tenir a la teva Treo, però havia de ser compatible amb més equips i donar més funcionalitats que encara no havien desvetllat.

El cas és que avui he rebut un post del Blog oficial de Palm (en anglès) a on comunicaven que maten el projecte abans de sortir al mercat ja que Palm està treballant en una plataforma pròpia basada en Linux (això es sap des de fa temps, encara que no se’n coneixen els detalls) i no volen haver de mantenir la segona plataforma sobre la que funciona el Foleo. Així volen donar una experiencia única en tots els futurs dispositius.

El que si que aclaren és que quan finalment surti el Foleo II (com l’anomenen) serà el mateix concepte que el Foleo original però basat en la seva nova plataforma.