Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Agost, 2007

Feature per penjar Windows

 
per teknik el 8 Agost 2007 | Humor, Informàtica

Resulta que, per si no hi havia prou amb la inestabilitat de Windows (val, val, les últimes versions són més estables, però encara falta!), hi ha una feature que permet penjar-lo sota demanda. Això si, cal activar-la, però després només cal fer Ctrl-Scroll Lock-Scroll Lock per generar un BSOD! XD Més informació a la KB-244139 “Windows feature lets you generate a memory dump file by using the keyboard”.

Respecte al segrest d'”el Jueves”

 
per teknik el 2 Agost 2007 | Humor

Aquesta tira m’ha fet molta gràcia. És d’en Mauro Entrialgo, que a més de tenir el blog gràfic Interneteo y aparatuquis també dibuixa la tira d’Ángel Sefija al mateix “el Jueves“.

Copy Controlled!? XD

 
per teknik el 1 Agost 2007 | Censura, Seguretat, Tecnologia

Fa uns dies vaig comprar (em van regalar, en realitat!) un recopilatori de Deep Purple, “The Platinum Collection”. El vaig veure força be de preu al FNAC i el vaig comprar. El cas és que després d’obrir-lo me’n vaig adonar del maleït requadre de “Copy Controlled“.

Temps enrere vaig intentar ripejar un CD que també va resultar estar protegit, i no vaig poder amb programes de Windows, tipus CDex, EAC, i similars. Val a dir que quan vaig introduir el CD vaig mantenir la tecla de shift pulsada perque no s’executés la protecció anticòpia. El cas és que no em dona la real gana que, per que a uns senyors no vulguin que els hi copïin CDs a mi em vagin instal·lant coses a la màquina….

Be, doncs avui, des de Linux (una Debian) m’he dedicat a ripejar els CDs:

cdda2wav -D=1000,2,0 -B -L 0

  • -D és per especificar la unitat (“wodim –devices” per la llista de dispositius)
  • -B és per dir-li que faci un “bulk ripping”, o sigui, tot
  • -L 0 (número zero) és per dir que, de regal, agafi la informació del CDDB ;)

També ho podia fer amb el cdda2mp3 o cdda2ogg, però no tenia ni el lame ni les vorbis-tools a la màquina i no les podia/volia instal·lar. Ah! Tot això ho he fet com a root, però suposo que configurant correctament els permisos dels dispositius es podrà fer com un usuari normal, com sempre.