Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Desembre, 2008

Teclats numèrics

 
per teknik el 30 Desembre 2008 | Curiositats, Tecnologia

Ahir comentavem el motiu de perquè els teclats numèrics dels telèfons i de les calculadores (i ordinadors) són l’un invers de l’altre, i el Jaume va trobar això (en anglès!). Potser la més verosímil és la del estudi dels Bell Labs, juntament amb la ordenació alfabètica (que aquí no es fa servir en absolut en els telèfons fixes!).

Google’s Native Client

 
per teknik el 11 Desembre 2008 | Seguretat, Web

He estat llegint aquest paper referent a la nova tecnologia Native Client en que Google està treballant. La referència original de Slashdot (en anglès, clar…) ja avisa que és una versió molt prèvia.

La veritat és que quan ho vaig veure vaig pensar “mira, un nou fiasco tipus ActiveX”, però llegint el paper el projecte és molt més ambiciós i sembla molt millor implementat: ActiveX permetia executar codi natiu directament contra el sistema operatiu. Les mesures de protecció consistien en signar el codi i demanar autorització a l’usuari: error! L’usuari sempre acava clickant “Acceptar”.

Per altra banda, Native Client el que fa és donar accés limitat al sistema al codi no confiable, posant-lo en una doble sandbox (“caixa de sorra”, o sigui, compartiment per aïllar-lo”) i tractant-lo com un element no fiable, sense donar la oportunitat a l’usuari d’elevar els privilegis. També realitza analisi del codi abans d’executar-lo per assegurar que compleix una sèrie de requisits, com per exemple que no conté instruccions no autoritzades que podrien comprometre el sistema.

La veritat és que la idea trobo que és bona. Ara faltarà saber si la implementació també és igual de bona!

Mala educació

 
per teknik el 3 Desembre 2008 | Privacitat, WTF

Aquest matí he trucat a Movistar per una consulta. Cap problema. Però després, passada una hora, m’ha trucat una màquina infecta que m’ha dit que jo havia trucat a Atenció al Client i que hem faria unes preguntes que havia de puntuar del 0 al 5. I acte seguit ha començat a preguntar sense donar oportunitat a negar-te. Evidentment he penjat.

Ja és lo últim! Més d’un segur que queda tan xocat que contesta sense ni protestar!