Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Juliol, 2008

WTF!? Potser tens sort i el Windows perd algunes dades del teu disc…

 
per teknik el 30 Juliol 2008 | Humor, Windows, WTF

Ahir vam estar mirant un problema amb un disc dur que s’havia “estavellat” de manera molt estranya. Va quedar en un estat que era impossible trobar la MFT (Master File Table, estructura bàsica del sistema de fitxers NTFS). Be, després de sol·lucionar-ho, a la mateixa màquina va tornar a passar el mateix amb un altre disc. Ambdós estaven força plens, però no deixava de ser molt rar que li passés el mateix a dos discs diferents. Pot ser que la control·ladora falli, per exemple…

El cas és que el Jaume (SPiTe “pa los amigos”) ha estat mirant, i ha trobat el següent article al lloc web de Microsoft:

Error message that you may receive when you save or move documents in Windows XP: “Delayed Write Failed”

En poques paraules, si compleixes les condicions i tens activada la caché de disc (recomanable per millorar el rendiment), pots trobar-te que si mous quantitats grans de dades les escriptures a disc comencin a fallar!!!

Realment no ho he trobat mai excepte en aquest cas, i la configuració era diferent de la que posa a l’article (els discs eren SATA, un d’ells de molt alta velocitat i dos més de menor velocitat), però el cas és que no crec que sigui molt normal que un sistema com aquest toleri aquest tipus d’errors.

Pantalla de terminal virtual a l’EeePC

 
per teknik el 25 Juliol 2008 | EeePC, Informàtica, Linux

Fa un temps em van regalar un EeePC, i fent proves un dia vaig voler accedir a un terminal virtual. Faig la combinació estàndard Ctrl-Alt-F1 i… res. Un moment, res!? Doncs si. El cas és que buscant una mica vaig trobar el següent a uns foros (en anglès), que passo a traduir-ho al català:

  1. Cal activar la opció DontVTSwitch al fitxer xorg.conf (/etc/X11/XOrg.conf, crec, ara ho dic de memòria)
  2. Reiniciar les X (Ctrl-Alt-Borrar, NO Ctrl-Alt-Suprimir!). Compte perquè això ens mata totes les aplicacions que tinguem actives. També podem reiniciar l’EeePC…
  3. Per accedir al terminal virtual fer Ctrl-Alt-F3. Compte al fer “exit”, ja que no ens torna a apareixer el prompt de login de nou (no es fa respawn).
  4. Per retornar a les X Ctrl-Alt-F2.

Això que sigui el terminal virtual 3 és degut a que la Xandros de l’EeePC no fa servir l’init normal, si no que fa servir el fastinit, un init que han fet els d’Asus (crec). Com a alternativa tenim el finit (on també tenim informació de com funciona el fastinit, ja que l’emula), però d’això parlaré un altre dia…

Quina sort que tinc!

5
per teknik el 9 Juliol 2008 | Privacitat

Avui he rebut un missatge:

“publi.Tienes una tarjeta con 10 noches de Hotel gratis envia HOTEL AL 7877 para recibirla. ENTREGA CERTIFICADA, c1,5i.iexc m18”

Literal. He respectat tots els espais (o falta d’espais), males capitalitzacions, falta d’accents… Be, el cas és que el missatge venia del telèfon +25882373, que mirant una mica veiem que ve de… Mozambique! Te tela que els hi surti més barat fer l’enviament des d’allà. Deixant de banda el fet que això és part d’un escaneig força indiscriminat… Com a mínim jo aquest telèfon no l’he donat a gaire gent, i menys l’he posat a cap portal, contracte o lloc d’on es pugui extreure una base de dades de telèfons.

Per últim, comentar el detall del final del missatge “c1,5i.iexc m18”. Jo això ho interpreto com cost del missatge 1,50 euros, impostos indirectes exclosos, vàlid per majors de 18 anys. Però… creieu que una part important de gent serà capaç de desxifrar-ho? I és més, si algú pica i volgués denunciar el fet que no s’entén aquesta aclaració, creieu que cap jutge amb una mica de seny donaria com bo l’avís? Jo crec que no, per molt que el tamany dels SMS sigui limitat…

Asus EeePC 900 touch screen

 
per teknik el 3 Juliol 2008 | EeePC

Really impressive!

http://jkkmobile.blogspot.com/2008/07/asus-eee-pc-900-with-touch-screen.html

Jo ara tinc un EeePC 701, el més petit… :D