Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Octubre, 2008

Tabulacions elàstiques: interessant concepte!

 
per teknik el 16 Octubre 2008 | Informàtica, Programació

Aquest matí el Jaume (SPiTe) m’ha passat això. La veritat és que el concepte és interessant si està ben implementat, i extès. Jo havia vist conceptes similars a altres editors, encara que en aquells casos agafaven aquest concepte per decidir a on hauria d’acabar el cursor, però per que aquest hi arribés feien servir espais i/o tabuladors, mantenint la compatibilitat però evitant que la idea es pogués aprofitar al màxim.

A veure quan triga en generalitzar-se els editors que facin servir les tabulacions elàstiques!

Vulnerabilitats a dispositius embedded

 
per teknik el 9 Octubre 2008 | Informàtica, Linux, Seguretat

L’altre dia vaig rebre un avís d’Una-al-dia, butlletí al qual hi estic subscrit. Aquest es titulava Ejecución remota de código en impresoras multifunción Xerox, i ens explica una vulnerabilitat a aquest dispositiu degut a una vulnerabilitat a Samba, la implementació Open Source del protocol de compartició de fitxers i impressores de Windows.

El cas és que, pensant-ho, el fet de que els dispositius embedded facin servir Linux, o altres paquets Open Source, te una part bona i una dolenta. La part bona és el fet que fa servir codi lliure, tenint un producte de qualitat a un preu més ajustat, i a més per els que ens ve de gust normalment ens permet hackejar el dispositiu. La part dolenta és que quan es detecta un problema amb aquest software Open Source, aquest també afecta (normalment) a la plataforma embedded, i pot permetre desenvolupar exploits contra aquesta, obligant als usuaris i administradors a tenir en compte un dispositiu més a l’hora de pensar amb els pedaços (patch) de seguretat. Si, és clar, amb els firmwares de codi tancat també passa, però amb l’avantatge que cal un atac específic contra aquest firmware, no val traslladar un atac d’una plataforma més utilitzada al dispositiu sense més. És com la biodiversitat, quan més gran més resistent és un ecosistema a les plagues i enfermetats.

Retorn al passat

 
per teknik el 2 Octubre 2008 | Retroinformàtica

L’altre dia vaig trobat un article molt curiós sobre un joc que es distribuia en uns disquets legibles des de Comodore 64 i des de PC. La veritat és que, si t’agraden els temes d’accés a baix nivell, etc. és força interessant.

També, així recordant coses, he trobat un article a la Wikipedia sobre el 2M, la famosa utilitat que anys enrera, quan depeniem dels disquets (!!!) ens permetia formatar-los a més capacitat de la oficial, jugant amb el nombre de sectors per pista, nombre de pistes, etc. Hi ha inclús el codi font! :D