Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Octubre, 2009

Distància de Damerau–Levenshtein

 
per teknik el 15 Octubre 2009 | Programació

Actualment estic treballant en un projecte a on es fa servir la distància de Levenshtein per calcular la distancia amb diverses paraules. Bàsicament l’algorisme el que fa és calcular el nombre d’edicions necessàries per passar d’una paraula a una altra. Per exemple, de camió a camión hi ha una distancia d’1, ja que cal afegir la lletra “n” al final de la primera paraula per obtenir la segona.

Les possibles operacions són inserció d’un caràcter, eliminació i substitució.

En el mateix article també s’enllaça al de la distancia de Damerau–Levenshtein, que amplia l’anterior permetent també la operació de transposició de dos caràcters, com per exemple ens trobariem al equivocar-nos escribint la paraula “ohla“.

Documental: El món segons Monsanto

 
per teknik el 15 Octubre 2009 | Crítica social
És curiós que aquesta sigui la primera imatge que apareix al buscar imatges de Monsanto a Google!

És curiós que aquesta sigui la primera imatge que apareix al buscar imatges de Monsanto a Google!

Avui m’han dit que al Canal 33 emetrien el documental “El món segons Monsanto”. Com no podia estar a casa, l’he buscat i l’he trobat a Google Video. Val a dir que el video l’he trobat a través d’aquest post de Josep Pàmies.

Al documental es parla de Monsanto, la empresa que està al darrere del 70% dels cultius transgènics del món, i la forma en que ha actuat per amagar la falta de rigor en els estudis sobre els transgènics i els potencials efectes sobre les persones, no permetent realment saber si aquests són perjudicials o no. A més, per la seva forma d’actuar preten fer que tots els cultius del món hagin de pagar royalties per tot l’aliment produit, afavorit per la naturalesa “vírica” de les modificacions fetes sobre les seves llavors.

Resumint, un documental molt interessant. Per cert, a excepció dels dos o tres primers minuts, està subtitulat al castellà.