Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Setembre, 2009

“En mates una i la resta van a l’enterrament”

2
per teknik el 18 Setembre 2009 | Curiositats

Fa anys que me’n venia adonant d’un fet, que describia en conya com “si mates una mosca, la resta van a l’enterrament”. Bàsicament la meva percepció era que si mates una mosca, de cop, i durant una estona hi ha moltes menys mosques.

Doncs resulta que és cert (en anglès)! Tot ve donat per uns àcids que desprenen els insectes al morir (no només les mosques!) i que aparentment tindrien la funció d’alertar a la resta d’insectes del perill. Ho he trobat a Slashdot.

Incompatibilitat entre Panda ActiveScan i VMware 2.x

 
per teknik el 3 Setembre 2009 | Informàtica, Sistemes

Fa uns dies vaig estar actualitzant un servidor amb VMware que fem servir a la feina per provar coses dins màquines virtuals. Tenia un VMware 1.x i vaig passar-lo a 2.x. Apart d’algún petit problema a la instal·lació i d’aplicar els patch per que els mòduls de kernel compiléssin amb el meu kernel de Linux, tot va anar prou be.

Quan vaig intentar connectar fent servir el client VMware Server Console (que ja feia servir per la 1.x) em va donar un missatge d’error, i després de buscar una mica, vaig veure que aquest client ja no es podia fer servir, i que la forma recomanada era conectar amb un navegador a https://servidor:8333 .

Doncs be, després d’obrir els ports corresponents i de tornar-ho a intentar, em va ser impossible obtenir cap pantalla a on em demanés les credencials per logar-me ni res similar, fent servir Firefox 3.5. Ho vaig provar a una altra màquina, i després vaig decidir provar-ho amb Internet Explorer 7. Va ser impossible. En canvi a una altra màquina si que vaig poder, amb Firefox 3.5 igual.

Després d’una bona estona mirant, vaig trobar el culpable: el plugin de Panda ActiveScan. Resulta que a les dues primeres màquines l’havia fet servir per fer alguns escanejos online, i va quedar el plugin instal·lar. Comentar que els escanejos, si no recordo malament, els vaig fer amb Internet Explorer, instal·lant l’ActiveX, però sembla que també es va instal·lar el plugin de Firefox.

La solució a Firefox va ser desactivar el plugin des de la finestra de complements, com es veu a la seguent captura de pantalla, i despres reiniciant Firefox:

Panda ActiveScan plugin

La veritat és que no em vaig preocupar a intentar-ho desactivar també per Internet Explorer.