Teknik^tDR
Versió 3.x!

Posts de Juny, 2011

Problemes al interrompre el clonat de discs amb Clonezilla

 
per teknik el 23 Juny 2011 | Informàtica, Linux, Sistemes

Ahir estava clonant un disc al servidor de fitxers de l’empresa amb Clonezilla, o sigui, treballant offline. És un disc d’1TB, però deu estar ple a un 20%, així que vaig pensar que el podria clonar a mig matí sense massa problemes. Quan me’n vaig adonar que el temps estimat era de l’ordre de 18 hores, vaig decidir interrompre la operació, i reiniciar el sistema. Vaig pensar que no tindria cap problema, ja que el disc d’origen simplement estava sent llegit, i el de destinació l’havia de tornar a clonar sencer, així que vaig interrompre “a la brava” i vaig reiniciar… Sorpresa! El sistema no volia iniciar… El sistema tota la estona em deia que no trobava l’init.

Després d’uns instants de pànic, de reiniciar i assegurar-me que estava fent servir el disc original, vaig decidir desconnectar-lo i el sistema va iniciar.

Avui, pensant, he arribat a la conclusió del motiu: el disc està amb LVM2, i al clonar-lo també es van clonar totes les estructures de LVM2, tot i que les dades del disc no estaven clonades. Quan el sistema va iniciar, va trobar dos discs durs amb UIDs de LVM2 idèntics, i va donar preferència al segon disc, que era el que no tenia dades. Resultat: no trobava la partició de root. Misteri resolt!

Banda de 5 GHz per Wi-Fi a Espanya

2
per teknik el 4 Juny 2011 | Informàtica

Fa uns dies que em trobo amb problemes amb la meva Wi-Fi. Vaig estar revisant l’ús de l’espectre amb InSSIDer i vaig veure que tinc moltes Wi-Fi a la meva zona, barallant-se per l’espectre radioelèctric i vaig fer un descobriment… Un AP 802.11n es menja la meitat de l’ample de banda assignat a la banda lliure de 2,4 GHz. Si ho pensem te prou sentit, més velocitat implica (normalment) més ample de banda, i si no pregunteu-li al senyor Shannon per els detalls…

La qüestió és que buscant vaig veure que fa temps que a Espanya s’ha obert també la banda de 5 GHz per a Wi-Fi. Això te múltiples avantatges, principalment a aquesta banda hi ha més ample de banda assignat, i per tant més canals. Això implica menys interferències, i per tant menys problemes (i més velocitat!). A més, com aquí no s’utilitza tant, l’espectre està més net.

Per tant, vaig dir “vaig a canviar immediatament la configuració del router!” Error!!! Només els routers (o APs) que suporten 802.11a admeten 802.11n a la banda de 5 GHz. I, per el que he vist, al nostre país són ben pocs… Més aviat cal comprar-te un router caret que ho porti… Ah, i després cal que el portàtil, PDA, etc. també ho admeti. O sigui, que va a ser que no… :(

Referències:
Se libera la banda de 5 GHz para aplicaciones WLAN
BandaAncha: Canales Wi-Fi permitidos en España