Teknik^tDR
Versió 3.x!

Amplificadors i entrades de “phono”

 
per teknik el 17 Maig 2013 | Tecnologia

L’altre dia vaig haver de connectar un tocadiscs a un amplificador. Si, un tocadiscs. L’any 2013.

De sempre, recordava que els tocadiscs calia connectar-los a l’entrada de “phono” de l’amplificador. Si no feies això els discs sonaven molt baixos. No tinc clar si era perquè el nivell de sortida del tocadiscs era baix, si la impedància de sortida era diferent a la resta de components de la cadena, o una combinació de les dues coses.

Be, doncs tornant al tocadiscs en qüestió, resulta que si, és un tocadiscs, però modern. Te entrada per connectar un pendrive o una tarja SD i poder reproduir MP3 i gravar-los també. O sigui, gravar els teus discs antics a MP3. La qüestió és que, al connectar-lo a la entrada de “phono” i reproduir un disc, el so era molt alt i totalment distorsionat. Òbviament el sentit comú em va fer veure que el que era el normal per els tocadiscs “de tota la vida”, connectar-los a l’entrada “phono”, no funcionava per aquest tocadiscs modern. Va ser connectar-ho a la entrada “Aux” i funcionar a la perfecció.

Revisant al manual en castellà no hi havia cap menció a que la entrada hagués de ser cap concreta (i un podria aplicar la lògica de sempre de fer servir la entrada de “phone”), però al mirar el manual en anglès mencionava que calia connectar a la entrada de “gravador magnètic”, o sigui, la mateixa que la de la cinta. Tampoc gaire ben explicat, però es podia arribar a deduir.

Resumint, aquest tocadiscs modern tenia nivells de sortida de línia, no de “phone”, i per tant calia connectar-lo a una entrada normal.

Per finalitzar, buscant per Internet vaig veure que venen adaptadors per poder connectar dispositius amb sortida amb nivells de línia a entrades amb nivells de “phone”, suposo per el cas que sigui la única que tens disponible, ja que en cas contrari seria empitjorar el senyal sense motiu.

Conversor de nivell de línia a "phone"

Respondre