Teknik^tDR
Versió 3.x!

Desbloqueig de dispositius Android amb NFC

 
per teknik el 18 Gener 2015 | Hacking

Recentment he descobert tota la funcionalitat que Smart Lock ofereix per dispositius Android 5.0. El meu mòbil és un Nexus 5, que disposa d’NFC. Smart lock permet mantenir desbloquejat el terminal sota algunes condicions que estableix l’usuari (zona geogràfica p.ex. “estic a casa” o be proximitat a un dispositiu).

Dins de la opció de proximitat a un dispositiu, podem especificar dispositius Bluetooth i dispositius NFC. Donat que tenia un kit de tags NFC de RapidNFC, vaig decidir provar la funcionalitat: al cotxe normalment deixo el mòbil a la zona del comptaquilòmetres, o be al suport de GPS que tinc, quan he de fer servir el mòbil com a GPS. Vaig pensar que en aquest cas seria bo evitar el haver de desbloquejar el terminal: per exemple, quan pares a un semàfor pots mirar un nou missatge que t’hagi arribat de manera ràpida. Però si has de desbloquejar el terminal, potser no tens temps. O en el cas del suport de GPS, jo molts cops només utilitzo la funcionalitat per “la última milla”. O sigui, se com anar a un lloc i no vull que el GPS em vagi molestant tota la estona, excepte que vull que m’ajudi a l’últim tram, on poden haver-hi carrers una mica més liats. En aquest cas ho deixo tot preparat, per només haver d’activar el GPS a l’últim moment.

En aquest cas, vaig decidir posar dos enganxines NFC al meu cotxe, una al suport de GPS i una altra a la zona del comptaquilòmetres, i el resultat és més que satisfactori:

Comptaquilòmetres NFC

Soport GPS NFC

Respondre